
Drama & Tiyatro
Drama, çocuğun hayal gücünü geliştirmeye, zihinsel kapasitesini arttırmaya, kendilik kavramını benimsetmeye, bağımsız düşünme ve karar verme yetisi kazanmasına, duygularının farkına varması ve ifade edebilmesine, iletişim becerilerinin, sosyal farkındalığının, problem çözme yeteneğinin gelişmesine katkı sağlayan bir eğitim tekniğidir.
''Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde.Develer kırk kulpu kırık küp içinde..Pireler koşarken, kamplumbağalar uçarken, ben bir düş gördüm düş içinde..Babamın dokuz arısı vardı. Sayar salardı içeri, sayar salardı dışarı. Derelerden sel geldi, tepelerden yel geldi. Çıktım Rotroprumrap dağına bu iş bana zor geldi..Az gittim uz gittim.Dere tepe düz gittim,dönüp birde baktım ki bir arpa boyu yol gitmişim.''
Çocuklarımızın söylerken zorlandığı bazı kelimeler ve harfler vardır. Bu kelimeleri söylerken zorlandıkları için veya bir çok kez büyükleri tarafından uyarıldıkları için, bu kelimeleri söylemek istemezler. Özellikle (ş-t-r) harflerinin oluşturduğu kelimelerde hatalar var ise bunun nedeni ''dudak tembelliği'' olabilir. Dudak tembelliği, çene kaslarının ve dudaklarımızın yeterince çalışmamasından kaynaklanır. Bu durum, eğlenceli temrin çalışmalarıyla (okuma-anlatma, soru-cevap oyunları) rahatlıkla aşılabilir.
Çocukların algı seviyeleri daha gelişmeye başladığı için başlangıç yaşı olarak 4 yaş ideal. Ancak tabii ki her yaş grubuna uygun etkinliklerle drama derslerinden çok verim alınır. Çocukların hayal güçlerinin gelişmesinde ve kendilerini ifade etmelerinde çok faydası olacaktır.
Eğlenceli ve keyifli zamanlara haydi hep birlikte !
Detaylı bilgi için lütfen randevu alınız: +90 242 229 26 86
